Photoprops Babyshower huur

Wat te doen tijdens een babyshower? 3 originele tips op een rij

,

Gemiddeld duurt een babyshower zo’n 3 á 4 uur. Meestal vliegt de tijd, maar wat doe je eigenlijk tijdens een babyshower? Vaak wordt gekozen voor een High Tea of een paar leuke babyshowerspellen. Wil jij uitpakken met een écht originele activiteit? Komt dat even goed uit. Ik zet 3 tips voor je op een rij.

Tip 1: Kletsdoos

Bij een babyshower komen vriendinnen, (schoon) moeders, (schoon)zussen en misschien zelfs wel bevriende collega’s of buurvrouwen samen. Grote kans dat niet iedereen elkaar kent. Wil je zeker weten dat er genoeg gepraat en gelachen wordt? Kies dan voor een babyshower kletsdoos. Te koop bij BabyshowerLatenOrganiseren, maar je kunt natuurlijk ook zelf in de pen kruipen: schrijf leuke vragen, grappige stellingen en lastige dilemma’s op papier, doe ze in een grote schaal of mand en klaar is kees. Laat iedereen één-voor-één een kaartje pakken en kletsen maar. Dat zorgt gegarandeerd voor de leukste tafelgesprekken. Zo leer je elkaar pas echt goed kennen.

Tip: Ga je zelf aan de slag, zorg er dan voor dat je genoeg kaartjes hebt. Houd rekening met zo’n 5 a 10 kaartjes per persoon.

Tip 2: Say Cheese

Dat er – veel! – foto’s gemaakt worden tijdens de babyshower is natuurlijk hartstikke logisch én leuk. Een mooie herinnering voor later. Om de foto’s extra leuk te maken kun je photoprops gebruiken. Uh, wat? Photoprops! Van die grappige gadgets die je vasthoudt voor de camera. Ze zijn bij BabyshowerLatenOrganiseren te huur, maar je kunt ze ook zelf maken! Wat heb je nodig? Verzamel in ieder geval papier/karton in verschillende kleuren, stiften, plakband en stevige sateprikkers. Verder kun je allerlei knutselspullen gebruiken, zoals glitters, stansen en wasi tape. Wat je zoals kunt maken? Een snor, feestmuts, grappige bril, bordje met mama-to-be, etc. Klaar? Say cheese!

Tip: zorg voor een polaroidcamera en plak de foto’s in een mooi boek. Strik eromheen en je hebt na afloop van de babyshower een waardevol cadeau voor de mama-to-be.

Tip 3: Make a wish wensslinger

Deze activiteit is voor de creatievelingen onder ons en vraagt om de nodige voorbereiding. Wat heb je nodig? Koop stevig A4 papier in allerlei vrolijke kleuren. Dit kan gewoon bij de Hema of Action. Download dit sjabloon en print zo’n 10 á 20 keer uit (afhankelijk van het aantal gasten dat je hebt uitgenodigd voor de babyshower). Knip voor iedere gast van de babyshower een vaantje uit en maak met een perforator gaatjes aan de bovenkant. Leg op de dag van de babyshower de vaantjes klaar met stiften in verschillende kleuren en laat alle gasten een mooie wens voor de baby én de mama to be opschrijven. Gebruik een mooi lint of stuk wol om door de gaatjes te rijgen en hang de slinger op. Leuk voor de mama-to-be om te lezen.

Voor welke activiteit kies jij?