Zoveel kost een babyshower gemiddeld

Een babyshower voor 10 á 20 man (of vrouw eigenlijk): daar hangt een flink prijskaartje aan, toch? Natuurlijk kost een babyshower geld, maar laat je daar niet teveel door leiden. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. En wist je dat het heel gebruikelijk is om de kosten voor de babyshower te delen met de gasten?

De een pakt megagroot uit, de ander is beperkt door een kleiner budget. Cliché maar waar: onthoud dat het niet gaat om de grootte van de babyshower, of de mate van uitpakken. Het gaat erom dat je zwangere vriendin of dochter een middag lang geniet en in het zonnetje gezet wordt. Daar hoef je echt niet mega diep voor in de buidel te tasten.

Gemiddelde kosten babyshower

Ben je toch benieuwd wat een babyshower gemiddeld kost? Dat snap ik. Op een gemiddelde babyshower wordt de feestlocatie versierd en staan er lekkere zoete en hartige hapjes op tafel. Gemiddeld wordt er zo’n € 25,- á € 30,- per persoon uitgegeven voor een babyshower. Hiervoor kun je een High Tea (laten) regelen en de nodige versiering kopen. Natuurlijk kan het ook goedkoper. Hier geef ik tips hoe je de kosten beperkt houdt.

Going Dutch: deel de kosten

Deze uitspraak is je vast wel bekend: going Dutch. Zelfs in het buitenland weten ze het: wij Nederlanders delen graag de kosten. Going Dutch betekent dan ook dat ieder voor zich betaalt. Ook bij een babyshower is het heel normaal om de gasten te vragen hun eigen deel te betalen. Wil je eerst even peilen wat de gasten een reëel bedrag vinden? Dan kun je dit gerust vragen.

Tip: Maak een poll

Heb je een groepsapp aangemaakt met de gasten van de babyshower? Maak dan een poll aan om te vragen wat iedereen een mooi bedrag vindt voor de babyshower. Dat doe je zo:

  1. Klik in het gesprek op het plusje links onderaan in je scherm
  2. Kies voor Peiling
  3. Vul de hoofdvraag in: Hoeveel mag de babyshower kosten?
  4. Vul de antwoordmogelijkheden in
  5. Klik op de pijl om de Peiling te verzenden

Misschien vind je dit ook interessant: