Een High Tea ongezond? Dat hoeft niet!

,

Cupcakes, appelflappen, brownies, taart en heel veel chocolade: tijdens een babyshower staat er meestal allerlei lekkers op tafel. Lekker, maar over het algemeen niet al te gezond. Geen zin om na een high tea een balansdag te moeten houden? Lees dan deze 5 tips voor een healthy high tea.

Tip 1: Zorg voor gezonde dorstlessers

Bij een High Tea hoort uiteraard thee. We weten allemaal dat het drinken van thee goed voor je is dankzij de antioxidanten die erin zitten. Wil je tussendoor ook afwisselen met fris? Kies dan voor smoothies. Maak een groene smoothie van banaan en spinazie met ijs of kies voor rood fruit met kokosmelk. Tijdens onze babyshowers staat er ook fruitwater op tafel. Vul een kan met water en rood fruit of kies voor munt. Lekker en ook nog eens erg gezond.

Tip 2: Stil de honger met hartige snacks

Vervang de witte sandwiches eens voor speltbrood of volkoren brood met kipfilet en avocado. Of laat het brood weg en bak bananenpannenkoeken. Heb je wel eens bananenbrood geprobeerd te maken? Ook hiervan vind je genoeg gezonde recepten online. Tot slot zijn wraps ook erg lekker, bijvoorbeeld met ham, zure room en een bosuitje.

Tip 3: Combineer met groenten en fruit

Groenten en fruit op een high tea? Jazeker! Het enige nadeel is dat je dit pas op het laatste moment kunt maken om te voorkomen dat het fruit bruin wordt, maar lekker is het wel. Snijd een paprika en komkommer in plakjes en maak in een uitgeholde paprika een lekkere dip van kwark, een teentje knoflook en avocado. Prik cherrytomaatjes met een bolletje mozzarella en pesto op een satéprikker of maak een watermeloen “pizza” met Griekse yoghurt en rood fruit. Super healthy!

Tip 4: Kies voor zoet en toch gezond

Vervang de boter in de cupcakes eens voor kwark of kokosolie, zet een schaaltje aardbeien op tafel en maak zelf havermoutkoekjes. Lekkere hapjes, maar wel helemaal gezond. Ook kun je lekkere appelgebakjes maken, met appel en rozijnen, maar zonder suiker. Tot slot kun je zelfs gezonde brownies maken met dadels en walnoten. Op internet vind je genoeg recepten.

Tip 5: Vergeet niet: het oog wil ook wat

De aankleding van een High Tea is heel belangrijk. Je kunt allerlei lekkers op tafel zetten, maar als het er niet gezellig uitziet zijn je gasten een stuk minder snel geneigd om aan te vallen. Dek de tafel netjes, kies voor roze of blauwe accenten (met gekleurde borden, servetjes en vorken kom je al een heel eind) en presenteer je bakcreaties op mooie schalen of borden. Wedden dat de babyshower een succes wordt?

En kan je nou toch een beetje hulp gebruiken? Stuur me dan eens een mailtje, ik denk graag met je mee hoe we de High Tea aan kunnen passen zodat het net een tikkeltje gezonder wordt.


Misschien ook interessant: