Bananen pannenkoekjes, ook lekker tijdens de babyshower

,

Gezond en lekker: deze bananen pannenkoeken. Je kent ze vast en zeker maar ik kan het niet laten om toch even het recept met je te delen.

Als ontbijt, lunch of tussendoortje: deze bananenpannenkoeken zijn echt om je vingers bij af te likken. En ze zijn nog gezond ook. Ik kies zelf altijd voor een klein pannetje zodat je zo’n 3 á 4 pannenkoekjes kunt bakken. Maar – en dit vind ik dus echt een toptip: je kunt ook een poffertjespan gebruiken. Zo krijg je eenhapspannenkoekjes. Ideaal voor bij een (gezonde) High Tea.

Het recept, komt ‘ie dan hé:

Het enige dat je nodig hebt is een vork, een grote kom, een pan met anti-aanbaklaag en onderstaande ingrediënten.

Benodigdheden (voor drie kleine pannenkoeken)

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 1 handje fijngemalen havermout (ongeveer 40 gr)
  • Optioneel: kwark, een extra banaan en wat rood fruit voor de topping

En zo maak je het

Prak de banaan fijn, mix met het ei en de havermout en voilà: klaar is je mix. Verhit wat olie of bakspray in de pan, voeg een soeplepel van je beslag toe en bakken maar. Halverwege even flippen en hoppeta: klaar is Kees. Goed om te weten: als de randjes een klein beetje bruin worden weet je dat je je pannenkoek kunt omdraaien.

De topping

Het hoeft natuurlijk niet, maar je kunt de bananen pannenkoeken extra lekker maken met wat plakjes banaan, rood fruit en/of een eetlepel kwark on top.

Tip: Voor mijn dochter van 2 maak ik deze pannenkoekjes ook regelmatig. Soms voeg ik wat spinazie toe, krijgt ze gelijk wat groenten binnen en ze vindt het nog lekker ook.