Goedkope – bijna gratis! – babyshowerspellen: het kan!


Natuurlijk staat de webshop vol met babyshowerspelletjes en vind ik het maar al te leuk als je daar een kijkje neemt, maar toch geef ik je hierbij wat tips voor goedkope – bijna gratis – babyshowerspellen. Voor sommige spelletjes heb je alleen maar pen en papier nodig. Makkelijker kan niet, toch? Nou zit je er klaar voor? Hier komen ze! 5 bijna gratis babyshowerspellen op een rij.

Babyshowerspel 1: Welke bekende moeder ben ik?

Wat heb je nodig: post-its en een pen

Geef alle gasten een post-it en laat hen er een naam van een bekende moeder opzetten. Denk aan Koningin Maxima, Madonna of Katja Schuurman. Nu plakt iedereen de post-it op het voorhoofd van de persoon die links zit, zonder dat hij of zij ziet welke naam er op de post-it staat. Klaar? Beginnen maar!

Dit babyshowerspel werkt precies hetzelfde als het populaire spel Wie ben ik. Laten we je geheugen even opfrissen. De toekomstige moeder begint met het stellen van een gesloten vraag, dit zijn vragen waarop je alleen met ja of nee kunt antwoorden. Ben ik een Nederlandse vrouw? Ben ik een zangeres? Heb ik blond haar? Is het antwoord ja, dan mag ze nog een vraag stellen. Is het antwoord nee, dan is de volgende aan de beurt. Wie raadt er als eerste welke bekende moeder er op haar voorhoofd geplakt zit?

Tip: blijven de post-its niet goed zitten, geef iedereen dan een dun haarbandje of een groot elastiek om de post-it mee vast te klemmen.

Babyshowerspel 2: Hoe dik is de buik?

Wat heb je nodig: een rol wc-papier of een bol wol en een schaar

De titel van dit babyshowerspel verraadt het al: jullie gaan raden hoe dik de buik van de toekomstige moeder is. Geef iedereen een rol wc-papier of een lang stuk wol. Laat de schaar rondgaan en raden maar. Iedereen knipt een stuk af waarvan zij denkt dat dit rondom de buik van de mama-to-be past. Wie zit er het dichtstbij? Dit spel zorg vaak voor hilarische discussies. En het is nog een stuk moeilijker dan gedacht!

Babyshowerspel 3: Babyfoto’s raden

Wat heb je nodig: babyfoto’s van alle gasten

Dit babyshowerspel ken je misschien wel, maar dat maakt het niet minder leuk. We gaan terug in de tijd. Laat iedereen een babyfoto meenemen of vraag de gasten deze op voorhand te mailen (of appen) en print ze uit. Verzamel de foto’s, hang ze bijvoorbeeld met een knijper op aan een slinger en klaar is kees. Laat de toekomstige moeder één voor één raden: hoeveel baby’s herkent zij?

Babyshowerspel 4: Fotomemory

Wat heb je nodig: foto’s, printer, lijm, stevig karton

Dit is niet zomaar memory, maar een versie die voor iedereen leuk is om te spelen. Vraag iedereen een paar foto’s te mailen van haarzelf en de mama-to-be. Print alle foto’s 2x uit op een beetje stevig papier. Ik raad aan om de foto’s wat groter uit te printen, dan weet je zeker dat iedereen het goed kan zien op de dag van de babyshower. Leg alle kaartjes op z’n kop op de grond, maak teams van 2 á 3 personen en laat de teams één voor één de kaartjes omdraaien. Wedden dat het genieten geblazen is met al die verschillende foto’s? Een feest der herkenning voor de mama-to -be.

Tip: Heb je geen dik printpapier, dan kun je de foto’s natuurlijk ook uitprinten op een A4tje en vervolgens op een stuk karton plakken. Zorg ervoor dat je een stuk of 30 á 40 setjes hebt.

Babyshowerspel 5: De vader of moeder quiz

Wat heb je nodig: Foto van de toekomstige vader en moeder, printer, stevige sateprikkers, plakband, pen & papier

Dit spel vraagt om de nodige voorbereiding, maar het is gegarandeerd een succes. Print het hoofd van de toekomstige vader en de toekomstige moeder net zo vaak uit als dat je gasten verwacht op de babyshower. Plak elk hoofd vast aan een satéprikker. Vervolgens ga je aan de slag met de quizvragen. Denk aan:

  • Wie kocht er als eerste iets voor de baby?
  • Wie zal de baby het meest verwennen?
  • Wie zal het meeste moeite hebben met het slaapgebrek?
  • Etc.

Weet je het antwoord zelf niet, leg de vragen dan voor aan de toekomstige vader. Op de dag van de babyshower krijgt iedereen een satéprikker met de mama-to-be en een satéprikker met de papa-to-be. De quizmaster stelt de vragen en de gasten houden bij elke vraag één van de prikkers in de lucht. Wedden dat dit een groot succes wordt?!

Fijne babyshower!