Polaroidcamera en 20x foto

Corona is in ons land en dat houdt de gemoederen flink bezig. Hartstikke logisch natuurlijk, maar voor de moeders in spe is het dubbel pech. Met een dikke buik is het virus extra spannend, partners mogen niet mee naar echo’s + controles en het verlof ziet er ook anders uit dan gepland. Niks aan te doen helaas, maar hoe verras je in deze gekke tijd nou iemand die zwanger is? Wie weet doe je hier wat inspiratie op.

1. Een drive-by babyshower

Wonen de (schoon)moeder, (schoon)zussen, nichtjes en vriendinnen in de buurt? Organiseer dan een Drive By babyshower. Stuur iedereen een uitnodiging, vraag of de gasten een cadeautje kopen én hun auto in het roze en/of blauw versieren en rijden maar! Geen kans op een besmetting en toch wordt de mama to be op een originele manier in het zonnetje gezet.

2. Een digitale babyshower

Het is een beetje behelpen, maar wat dacht je van een digitale babyshower? De geen die de babyshower regelt verrast de toekomstige moeder thuis. Neem een paar slingers mee, iets lekkers te eten en drinken én vergeet je laptop niet. Via zoom of skype belt iedereen tegelijk in en kan het feest beginnen. Tip: omdat het digitaal net even anders gaat dan in real life is het leuk om een activiteit te doen. Organiseer bijvoorbeeld een (mini) pubquiz met een muziekronde (wie zong de hit ‘Hit me baby one more time’?), raad de babyfoto ronde (iedereen stuurt op voorhand een babyfoto) en de Movieronde (uit welke film komt de bekende quote: ‘Nobody put’s baby in a corner’?) Handig, want via Zoom kan je gewoon je scherm delen.

3. Verzamel cadeaus en lieve berichtjes

As we speak mogen we – ondanks Corona – nog steeds mensen thuis uitnodigen, alleen niet zoveel. Wil jij je vriendin of dochter verrassen met een babyshower? Vraag haar dan met een smoes om bij jou thuis langs te komen. Om ervoor te zorgen dat iedereen er toch een beetje bij is, kan je haar (schoon)moeder/(schoon)zussen/vriendinnen vragen om op voorhand een kleinigheidje naar jouw adres te sturen. Dit kan van alles zijn, zoals een lieve kaart of een klein cadeautje. Op de dag van de mini-babyshower zorg jij natuurlijk voor wat versiering, een lekkere lunch of high tea en stal je alle cadeaus en lieve berichtjes uit zodat de toekomstige mama toch verrast wordt. TIP: je kunt natuurlijk altijd even kort videobellen met de gasten tijdens de babyshower zodat ze er toch een beetje bij zijn.

4. Maak een babyshower-video

Iets meer werk, maar niet minder leuk. Ben jij een beetje handig met monteren? Ga dan – mét telefoon of camera – langs bij iedereen die je normaal gesproken zou uitnodigen voor de babyshower en vraag hen om een leuke boodschap in te spreken voor de mama-to-be op camera. Monteer de beelden achter elkaar en voilà: de bijzondere verrassing is klaar. Stuur de video per post met een USB-stick en een kaartje waarop staat dat jullie helaas geen echte babyshower kunnen organiseren i.v.m. Corona, maar wel aan haar denken.

5. Zing een lied

No worries; hiervoor hoef je niet te kunnen zingen. Niet heel goed in ieder geval. Heeft de mama-to-be een favoriet liedje? Bedenk dan een leuke nieuwe tekst op de melodie en vraag vriendinnen om het liedje in te zingen op hun telefoon (evt. voor de camera). Monteer alle stemmen tegelijk en je hebt een lied dat de toekomstige moeder niet snel zal vergeten. TIP: laat iedereen wel naar de melodie van het nummer luisteren als ze de tekst inzingen, zodat iedereen hetzelfde tempo aanhoudt. Een top verrassing!

6. Say Cheese: ga op pad met je polaroidcamera

Ga bij alle vrienden en familie van de mama-to-be langs met je polaroid camera (te koop, maar als je even googelt zie je dat ze ook te huur zijn) en maak van iedereen een leuke foto met een roze of blauwe gadget. Denk aan een slinger, hoed, bril of photoprop. Op het witte randje kan iedereen met stift een kleine wens schrijven. Extra leuk: laat iedereen een kaart met vragen invullen met voorspellingen en wensen voor de baby (deze bijvoorbeeld) en plak die bij de foto. Schrijf een leuke intro (helaas geen babyshower, maar we zijn je niet vergeten!), versier de pagina’s (maak er een scrapbook van) en inpakken maar. Een blijvende herinnering.

7. Laat een lunch of high tea bezorgen

Nu mag het nog, maar wat nou als je straks helemaal geen vriendinnen of familie meer thuis mag ontvangen? Dan is het nog steeds mogelijk om de moeder in spe te verrassen. Bestel bijvoorbeeld een kant-en-klare lunch of High Tea voor de ouders in spe. Steeds meer restaurants bieden speciale babyshower high teas of lunches aan. Nu Corona ervoor heeft gezorgd dat restaurants de deuren moeten sluiten, gaan zij over op to go en delivery. Bestel een lekkere lunch, borrelplank + alcoholvrije champagne of high tea. Vergeet niet om zelf een leuk verrassingspakket toe te voegen (met een roze/blauwe slinger, ballonnen, servetten en natuurlijk een kaartje van alle gasten die er nu niet bij kunnen zijn). Zo wordt het toch nog een bijzondere Corona-proof babyshower!

Heb jij nog leuke ideeën of tips? Of wil je graag advies? Laat het me gerust weten!