Dingen die je echt NIET wilt op je babyshower


Als je een babyshower organiseert, doe je natuurlijk je uiterste best om er een topdag van te maken voor de mama-to-be. Toch zijn er een paar valkuilen waar ik je graag voor wil behoeden. Lees hier mijn tips what NOT to do als je een babyshower organiseert.

Zorg ervoor dat…

… de babyshower niet te lang duurt
Gemiddeld duurt een babyshower zo’n 3 tot 4 uur. Hoe gezellig het ook is, een zwangere vrouw is er na 4 uur echt wel klaar mee.

… je een leuke activiteit hebt
Grote kans dat niet iedereen elkaar kent op de babyshower. Om het ijs te breken is het aan te raden om op voorhand een activiteit te bedenken. Het hoeft niet groots te zijn. Een of twee spelletjes of een leuke kletsdoos zijn al voldoende om het ijs te breken.

… de toekomstige moeder in een netjes huis achterblijft
Vaak vindt de babyshower plaats bij de mama-to-be thuis zonder dat zij dit weet. Zorg ervoor dat alles na afloop weer spic en span is. Je wilt niet dat de zwangere na een drukke dag nog aan de schoonmaak moet.

… je niet teveel gasten uitnodigt
Een huis vol is gezellig… maar ook intensief. Maak het daarom niet te gek. (Schoon)moeder, (schoon)zussen en vriendinnen mogen niet ontbreken, maar moet de buurvrouw of die collega echt uitgenodigd worden? Wees kritisch over de gastenlijst.

… je de juiste spelletjes kiest
Babynamen raden? Niet doen! Wat als de juiste naam er tussen zit, dan breng je de toekomstige mama in verlegenheid. Probeer ook te bedenken wat de toekomstige moeder leuk vindt. Wat jij heel leuk vindt kan zij misschien minder waarderen.

… het een leuke dag wordt voor iedereen
Natuurlijk is het belangrijk dat de toekomstige mama een topdag heeft, maar probeer ook een beetje rekening te houden met de overige gasten. Niet iedereen vindt het leuk om haar neus te steken in een (chocolade)poepluier of om als tussendoortje een babyhapje te moeten eten. Zorg voor een goede balans of laat de gasten kiezen of zij wel of niet deelnemen.

Met deze tips what NOT to do wordt het zeker weten een topdag. Heb jij nog iets aan deze lijst toe te voegen? Laat het weten!